Top 10 Career Opportunities for Freshers in Digital Marketing

У дигиталном маркетингу може бити пуно могућности каријере, колико потражња на тржишту. Предузећа захтевају стручњаке за дигитални маркетинг различите стручности, различитих сета вештина и искуства у једној специјализацији.

Али које су могућности за каријеру у дигиталном маркетингу свежије? Колико је лако или тешко добити прилику као свежије у дигиталном маркетингу? Ако су то ваша питања, онда ће вам овај чланак помоћи да добијете одговоре на та питања.

Прво, погледајмо које могућности свежа каријера у дигиталном маркетингу може донети.

1. Дигитал Маркетинг Екецутиве

Ово је једна од најчешћих ситуација која се може постићи као свежија у дигиталном маркетингу. Посао извршног директора за дигитални маркетинг је извршавање различитих активности дигиталног маркетинга које користи маркетиншки тим. Неки задаци и активности биће додељени извршној власти на основу његових знања и вештина.

Типично извршни директор дигиталног маркетинга ради са маркетинг тимом под маркетинг менаџером. Рад као извршни директор дигиталног маркетинга је одличан начин за стицање стручне стручности у дигиталном маркетингу као почетник.

2. СЕО Екецутиве

СЕО извршни директор имплементира СЕО стратегију коју је формулисао СЕО стручњак или маркетиншки тим. Већину времена један СЕО стручњак можда неће моћи да поднесе све СЕО активности организације, посебно када је стратегија сложена и захтева пуно рада.

СЕО извршни директор помаже у планирању, извршавању и анализи СЕО стратегије организације. Као почетник, може се учити и савладати СЕО на лицу места и ван њега уопште радећи под вођством доброг СЕО стручњака као СЕО извршног директора.

3. Гоогле Адвертисинг / СЕМ аналитичар

Успешно вођење рекламних кампања организације са претраживачима анализом перформанси кампање са маркетиншким тимом Гоогле Адвертисинг / СЕМ Аналист, генерисање практичних и делотворних извештаја, процена КПИ (кључних показатеља перформанси) оглашавачких кампања за претраживачку организацију.

4. Дигитални аналитичар

Дигитални маркетиншки аналитичар сарађује са маркетиншким тимом организације који анализира целокупне маркетиншке и рекламне активности организације. Дигитални маркетиншки аналитичар идентификује и дефинише КПИ-е за маркетиншке кампање, анализира перформансе кампања, ствара ефикасне извештаје који ће помоћи маркетиншком тиму да побољша стратегију. Дигитални маркетиншки аналитичар има сјајне вештине аналитичког и критичког размишљања.

5. Извршни директор за друштвене медије

Извршни директор друштвених медија врши све активности на друштвеним медијима у складу са стратегијом организације за друштвене медије. Активности укључују постављање и управљање профилом друштвених медија организације, објављивање одабраних канала друштвених медија према распореду у вашем календару друштвених медија, интеракцију са гледаоцима или одговарање на коментаре публике, објављивање реклама итд.

Све активности маркетинга на друштвеним медијима организације проводи извршни директор друштвених медија и стога морају бити вјешти у комуникацији и одржавању односа са клијентима на друштвеним медијима.

 

8. Емаил Маркетинг Екецутиве

Извршни директор маркетинга е-поште ради на свим маркетиншким активностима организације, укључујући креирање билтена, слање е-поште водичима помоћу алата / софтвера за маркетинг е-поште, свих мјерила или мјерних података као што су отворена стопа е-поште, стопа кликова путем е-поште Укључује провјеру. , Одјавите претплату за е-пошту, стопу напуштања е-поште, доставу е-поште итд.

9. Интернација за друштвене медије

Многе организације нуде стажирање како би провериле способност и погодност свежијег током радног времена за организацију. Рад приправника на друштвеним медијима може бити сличан извршном директору за друштвене медије, с тим што је главна разлика што кандидат ради као стажиста који ће бити обучен и тестиран.

 

6. Цонтент Вритер

где год је потребан садржај. Вритер садржаја такође може послужити као цопивритер, који ствара копију огласа за рекламни или промотивни материјал организације за разлику од улазног садржаја.

Писци садржаја и аутори ауторских права имају различите сетове вештина, али у значајним организацијама аутори садржаја раде и на копирању огласа, одредишним страницама и осталом промотивном материјалу за рекламне / промотивне активности организације.

7. Сарадник у маркетингу садржаја

Сарадник у маркетингу за садржаје сарађује са улаганим маркетиншким тимом организације у планирање, производњу и објављивање садржаја на различитим каналима које организација користи, било да се ради о блогу организације, ИоуТубе каналу, каналу друштвених медија, садржају веб локација итд. На основу својих вештина – постављено, сарадник за маркетинг садржаја може радити на креирању постова / чланака на блогу, креирању видеа, информографији итд. на основу садржајних потреба и стратегије организације.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *