How to use WhatsApp for digital marketing: a complete guide

Један од разлога је тај што те платформе имају велики број активних корисника. Али шта је са платформом за размену порука која има преко 1,5 милијарди активних корисника који је често користе више пута дневно за комуникацију са својим везама?

Може бити сјајна платформа за компаније да комуницирају са својим потенцијалним купцима као и са постојећим купцима. како? О томе се ради у целом овом чланку. Употреба истих може резултирати обуставом / ограничењем вашег налога путем ВхатсАпп-а и можда чак и правним поступком.

Вхатсапп пословна апликација

ВхатсАпп је покренуо пословну апликацију, која је према њима “дизајнирана тако да има у виду власника малих предузећа”. То можете учинити помоћу ВхатсАпп пословне апликације

1. Креирајте пословни профил

ВхатсАпп омогућава компанијама да креирају верификовани профил пословања путем којег предузећа могу да прикажу важне информације о њима, као што су детаљи предузећа и категорија, адреса веб локације, физичка адреса, време почетка и још много тога.

2. Организујте и означите своје контакте

На пример, можете да означите и сегментирате своју публику као „перспективне“, „постојеће купце“, „на чекању претплата“ итд., Како бисте различито идентификовали своју публику и додељивали јој сваку поруку.

3. Креирајте аутоматизоване поруке и поздраве

Када немате или не можете да одговорите, можете да користите аутоматизоване поруке или аутоматизоване жеље да одговорите својој публици. Аутоматска порука може бити нешто што каже да сте одмах отишли ​​и да ћете им се вратити у одређено време. Слично томе, аутоматски поздрави могу се користити за аутоматско поздрављање ваше публике или представљање вашег предузећа приликом првог слања поруке.

Начини за коришћење ВхатсАпп-а за ваше пословање

Пружање корисничке услуге
Одличан начин за коришћење ВхатсАпп-а за ваше пословање је пружање услуге купцима. Предузећа већ користе платформе гласника као што је Фацебоок Мессенгер за пружање услуга клијентима. На пример, Домино нуди својим купцима да наручују на Доминовом Фацебоок Мессенгер боту. Иако ВхатсАпп није тако напредан као Фацебоок Мессенгер бот, он је и даље сјајна платформа за ваше клијенте да наручују, питају и још много тога.

ажурирање

Ако се ваше предузеће заснива на производима, можете да шаљете ажурирања о новим издањима производа или надоградњи или ако сте ресторан или сластичарница, можете да ажурирате своју публику о новим производима или ако сте блогер или влоггер или ИоуТубер, можете да ажурирате своју публику о новом садржају. ВхатсАпп се сматра модификованим обликом маркетинга путем е-поште. могућности су бескрајне. Листе за емитовање можете користити да истовремено шаљете поруке вишеструким контактима.

4. Користите брзе одговоре

Можете поставити неке поруке које често користите као „Брзи одговор“ и одмах их користити када год требате да комуницирате са својом публиком. Поруке робне марке, понуде производа или услуга, увод и сл. Можете поставити као „тренутне поруке“ и користити их са својим потенцијалним клијентима.

5. Користите Аналитику

Аналитика коју пружа ВхатсАпп Бусинесс још увек је основне природе и можда би се могла даље развијати. Али они су и даље корисни. Можете знати количину посланих порука, не. Од послатих порука, не више. Прочитајте поруке.

ВхатсАпп такође има Бусинесс АПИ услугу која помаже предузећима да изграде своје службено искуство размјене порука ВхатсАпп-а како би ефикасно комуницирали са својом публиком. Ово је више за средња и велика предузећа. Предузећа могу да сарађују са једним од Фацебоок партнера који су стручњаци за поруке. Штавише, вероватније је да ће Фацебоок пре или касније увести више функција за маркетинг на ВхатсАпп-у. Међутим, предузећа имају много могућности на ВхатсАпп-у.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *