All about podcasting – benefits, processes, tools and best practices

Подцастинг би нестао из потребе за позадинским садржајем – садржајем који се може конзумирати у позадини (док се укључује у редовне рутине) без активног обраћања пажње / гледања на уређај. Људи се могу лако едуковати, забављати или инспирирати путем аудио садржаја који подкастове чини привлачнијим и ефикаснијим.

Предности подцастинга

Подцасти могу бити више лични
Подцаст је врста садржаја који се директно преноси слушаоцу, чинећи га личнијим и привлачнијим од поста на блогу или е-поште.

Погодан је и једноставан за конзумирање

Једном када се публика претплати на ваш подцаст, ваше издање аутоматски постаје доступно или доступно за преузимање у вашој апликацији за претплатнике. А у поређењу са било којом другом врстом садржаја, подкастови су једноставнији за конзумирање и захтевају минималан напор од гледалаца.

рационалан

Можете започети подцастинг уз минимално подешавање и постепено повећавати базу публике правим праксама. Подцастинг не укључује пуно ресурса и трошкова израде и монтаже у поређењу са видео снимцима, па чак и блоговањем.

Повећајте базу публике за мање времена

Људи су почели да конзумирају више подцаста последњих година, што значи да креатори имају већу прилику да стекну и повећају своју публику. Помоћу подцастова можете да повежете своју публику са садржајем за мање времена, што значи да је такође лакше одржавати постојећу публику подцастима.

Имајте на уму своје публике

Циљ маркетинга је да вашу поруку и упуте упутите у своје перспективе, што их мотивише да преузму оно што сте навели. А подцасти су одличан начин да се то постигне.

процес

Дакле, овде долазимо до процеса лансирања нашег подцаста. То није компликован процес. Једино је што требате следити одређене поступке и праксе да бисте успешно покренули подцаст.

1. Одлучите се о теми и вашем плану садржаја

Ово је јасан, али важан корак који може да одреди успех вашег подцаста. Пре свега, морате одлучити о теми / теми за свој подцаст, а то зависи од сврхе вашег подцаста.

Да ли покрећете подцаст како бисте маркетинг / бизнис / бренд покренули? Или као стручњак за изградњу базе публике у вашој области експертизе? Или желите зарадити подцастингом? Једном када одговорите на то, мораћете да одговорите и ко је публика вашег подцаста. Морате бити јасни о својој циљаној публици која ће бити заинтересована за ваш подцаст садржај.

Једном када јасно разграничите своју сврху за подцастинг и циљану публику, можете одабрати тему за свој подцаст и планирати свој садржај у складу с тим. У том процесу можда ћете морати да унесете неке измене у свој садржајни план у складу са својим перформансама, како бисте били у складу са вашим циљевима.

Алати или софтвер за уређивање звука

2. Монтирајте опрему

Затим саставите и поставите потребну опрему за свој подцаст. Требаће вам квалитетан микрофон и рачунар. Не користите микрофон неквалитетног квалитета, публика га може препознати и искуство неће бити добро. Не правите компромисе са својим аудио искуством.

Можете пронаћи велики број квалитетних микрофона у трговинама е-трговине као што је Амазон. Ако имате аналогни микрофон, можда ће вам требати и КСЛР диктафон и аудио интерфејс.

3. Инсталирајте софтвер за уређивање звука на свој рачунар

Након пријема микрофона, по могућности УСБ микрофона, потребан вам је софтвер за уређивање аудио записа за снимање и уређивање вашег звука.

Дрзност

Аудацити је бесплатан, мулти-платформски аудио софтвер који може бити од велике користи за ваш подцастинг. Аудацити је једноставан за употребу с једноставним интерфејсом помоћу којег можете снимати и уређивати свој звук за подцасте.

Адобе Аудитион

Адобе Аудитион је плаћени професионални софтвер за обраду звука који користе многи креатори и трговци аудио садржаја.

4. Креирајте свој Подцаст

Након што све поставите, можете почети са креирањем свог подцаста. Док је снимање епизоде ​​за подцаст једна ствар, форматирање и уређивање је друга важна ствар. То је зато што ваш подцаст не садржи само ваш аудио садржај, већ и наслов, опис, слику насловнице / уметност и ознаку.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *