45 Best Practices for a Beginner in Blogging

1. Користите сажет и убедљив наслов и наслове

Учините да наслови и наслови блога буду довољно кратки и описни. Убедљиви наслови и магнетни наслови чине да људи кликну на ваше блогове и читају их, а да притом нису досадни и непрекинути.

2. Нека садржај вашег блога буде лако за проналажење и навигацију

Олакшајте својим веб посетиоцима да пронађу и крећу се по садржају вашег блога. Обавезно користите свој блог за претрагу путем којег посетиоци могу да претражују све што желе са вашег блога.

3. Оптимизирајте за претраживач

За претраживаче је важно да оптимизирају своје веб странице и постове на блоговима како би их унели у СЕРП-ове за релевантну претрагу.

4. Изградите за публику

Планирајте садржај блога у складу са интересовањима и потребама ваше публике и направите садржај који ће помоћи вашој публици. Главна сврха вашег блога треба да буде помоћ вашој публици кроз ваш садржај пружањем квалитетних информација и увида.

5. Пронађите најтраженије теме за ваше предузеће

Један од најбољих начина да се прилагодите потребама своје публике јесте активним тражењем и изградњом садржаја око тих претрага. Можете да користите Гоогле Трендс, Гоогле Планнер за кључне речи итд. Да бисте пронашли најтраженије теме везане за ваше предузеће.

6. Повежите се и изнутра и споља
У чланке / постове на блогу укључите релевантне линкове, интерне и спољашње, који могу помоћи вашој публици приликом проласка кроз ваш блог пост. Ово такође побољшава СЕО локацију на лицу места.

7. Нека ваши чланци буду лако поделљиви

Дељење чланака важан је корак који бисте требали очекивати од публике да подели своје чланке. Укључите дугме за дељење друштвене мреже на крају свог поста на блогу како би ваша публика могла лако да дели свој блог блог на било којој платформи друштвених медија.

8. Дистрибуирајте садржај свог блога

Ако желите да добијете максималан могући промет на својој веб локацији, тада објављивање блога на вашој веб локацији није довољно. Кроз постове и дискусије дистрибуирајте линкове до својих блогова на разним каналима друштвених медија и релевантним форумима.

9. Ажурирајте свој блог често / редовно

Редовно или често ажурирање блога је важан аспект блогања. Ово је редовно ажурирање које ће задржати ваше читаоце и такође их повећати. Редовно ажурирање блога такође побољшава ваш СЕО.

Блог је збирка чланака и веб извора који се редовно или често ажурирају, а који могу бити у некој општој или одређеној ниши или теми. У зависности од бренда блога, блог може бити информативан или едукативан или забаван или се размотри за тему и његову циљну публику.

Блогање је један од најбољих начина за генерисање квалификованог веб саобраћаја који се касније може претворити у потенцијалне клијенте и потом платити купцима. Блоггинг је већ годинама главна пракса, начин да се успостави нечији ауторитет / стручност за индустрију / тржиште и истовремено пружи вриједност и увид циљаној публици.

Ако сте блогер почетник или пословни или блогер, који започињете блогањем, ево 45 најбољих пракси које ће осигурати ваше жељене резултате.

10. Планирајте и закажите своје материјале унапред

Правилно планирање и заказивање садржаја чини ваше блогање успешним. Користите алате за планирање и заказивање садржаја и / или шаблоне да вам помогну у томе.

Користите алате за веб аналитику, попут Гоогле Аналитике, да бисте идентификовали који садржај блога добија више промета и где ваша публика проводи време. Гоогле аналитика се такође може користити за мерење конверзија циљева и многих других ствари помоћу којих можете анализирати и пратити укупне перформансе вашег блогања.

12. Користите обогаћене медије

Чланак који је искључиво текст мање је занимљив од чланка који садржи релевантне слике или видео снимке или инфографику, што ће олакшати разумевање и разумевање. Није изненађење да блогови који дају више промета богатим медијима као што су слике / видео датотеке / аудио датотеке / инфографике и имају већу публику од оних који не укључују ниједан од њих.

13. Прихвати пост госта

Прихватање гостујућих порука одличан је начин да повећате читатељство / публику свог блога, диверзификујете блогове и покажете стручност у својој индустрији или теми.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *