10 ways you can use psychology in your marketing

Да, пословно постављање без маркетинга и експериментирања је заиста непотпуно. Онда, зашто не експериментирати са маркетингом додавањем важног елемента, односно психологије.

Иако се маркетинг сматра мостом између производа и купаца, психологија се односи на разумевање тих купаца. Стога, следећи ову иновативну методу, лако можете убедити потрошаче да купују ваше услуге.

Стога, прочитајте и набавите невероватне идеје за примену психологије у маркетингу.

1. Одразите емоције у својим маркетиншким напорима

Људско биће је емоционално интелигентно. Могу да осете када ствари виде, и на основу тога доносе драгоцене одлуке. Према Антонију Д’Амисију, професору неурознаности у Јужној Калифорнији, емоције су важан аспект целог процеса доношења одлука.

Чак се и купац увек повезује са производима за које чује позитивно. Као власник бренда, овај трик можете користити као посебан алат за продају. Можете истакнути предности производа стварањем посебног одељка о предностима. Радећи то, купци ће вас аутоматски привући док ви демонстрирате њихове потребе.

2. Мултимедијални садржај је неопходан

Можда не верујете, али ваши потрошачи ће пресудити аутентичност вашег пословања на основу маркетиншких материјала које користите.

Коришћењем мултимедијског садржаја електрификујете чула својих купаца. Можете користити квалитетне слике на веб локацији, кваке за друштвене мреже, огласе, блогове и друго.

Инспирацију можете преузети од многих популарних брендова попут МцДоналд’са који су аудио материјал користили као део свог идентитета. Такође можете имплементирати јединствени звук за промоцију свог бренда.

3. Изненадите своје купце наградама

Сви воле изненађења и бесплатне награде. Због тога су поклони тешки маркетиншки алати. Такође можете да користите подручје приватности за повећање ангажмана на друштвеним медијима, повећање претплате путем е-поште и стицање промета на своје производе или услуге.

5. Оквирно вредна питања

Беспрекорно истраживање Товерског и Кахмана показује да је 72% људи изабрало питање као постављено. С друге стране, 22% људи је одабрало негативно формулисано питање. Ово истраживање сугерише да би позитивно испреплетене понуде могле повећати продају.

Затим, ево нешто више од неурознаности – главне веб странице посвећене проучавању неурознаности у маркетингу. У њему се наводи да можете ризиковати негативно, али позитивно ће поставити питање или решење како бисте освојили више купаца.

9 од 10 људи може препознати лого на поклону, а око 82% људи створи позитивну менталну слику марке. Ваша великодушност може учинити чуда у вашу корист и отворити пут психолошкој повезаности са купцима.

Про савјет

Купцима вам нису потребне скупе награде. Можете да дате тренди ствари попут мајица или држача за кључеве са именом њиховог бренда.

4. Жалба о социјалном доказу

Као друштвена животиња, човек увек тражи сигурност од оних око себе. Овај концепт је назван друштвеним доказом. Генерално, разлог оваквог размишљања је да ако сви цене производ, и ја бих то волео.

За ову маркетиншку политику можете да покренете групу друштвених медија у којој можете показати све позитивне критике својих претходних купаца. Ово ће посејати семе поверења у ваше тренутне купце и они ће вас потражити.

 

6. Прихватање познатих пасмина

Моја теорија изложености директно указује на ту чињеницу – погледајте више, волите више. Обезбеђивање одговарајућих перформанси за ваш бренд сврстава га у добре књиге купаца. Такође повећава шансе за позитивне одговоре од њих.

С тим у вези, можете уклонити своју победничку идеју из ефекта профинитета и пустити портпарола да представља вашу марку.

запамтити! Морате бити упознати са својом марком, а не нешто досадно или убодно.

7. Учините добар контакт очима

Као продавач, морате бити искрени пред својим купцима. Најбољи начин да то постигнете је да успоставите контакт са њима у одређеној мери. Такође можете укључити овај трик за контакт очима у своје рекламе и друге маркетиншке материјале.

Добро! Да ли сте икада видели Трик зеко на паковању од житарица које сте видели доле? Да, зеко гледа децу која желе јести житарице, а ми остали знамо да је то историја!

8. Прихватите пропусте

Подаци неколико социјалних психолога указују на то да су купци имали поверења у компаније које су признале њихове пропусте. Ова акција је у супротности са општим трендом у којем компаније играју кривицу. Купци сматрају да је то задовољавајуће и привлачно за око.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *